perjantai 30. elokuuta 2013

Pitsejä.

Kierrän jatkuvasti kirppareita aarteita etsien. Tällä kertaa mukaan tarttui ihania pitsejä. 







Pitsit on ihania!

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Villasukat vol 2.

Koska "jouduin" ostamaan uuden kerän seitsemää veljestä, "jouduin" tekemään siitä myös toiset sukat. Näihin hieman luonnetta antaa mielestäni kaunis pitsikuvio. 





maanantai 26. elokuuta 2013

Villasukat.

Joku ihmeellinen tarve on aina heti pimenevien iltojen saapuessa sytyttää kynttilät ja alkaa neuloa villasukkia. 

Huolimatta siitä, että sisällä oli melkein kolmekymmentä astetta lämmintä oli tämä joka vuotinen muutos havaittavissa myös tänä vuonna kun kynttilät syttyivät ja sukkapuikot yhdessä seitsemän veljeksen kanssa nousivat käsille. 

Jatkamalla lankavaraston tuhoamisprojektia löysin kaapeista aloitetun ihanan vaalean harmaan 7veljestä langan. Arvioin sen riittävän sukkiin, mutta kuinkas ollakaan löysin itseni kaupan hyllyltä etsimästä lisää lankaa. 



Sukista tuli niin perussukat kuin olla ja saattaa, mutta sitäkin käytännöllisemmät. Vartta voi käyttää suorana ja rypyttää säärystimien tapaan tai vaikka taittaa kengän varren päälle. Perussukat on parhaat sukat!

lauantai 24. elokuuta 2013

Persikka ja pipo.

Ihanan persikkainen puuvilla-viskoosilanka ja kesäpipo. Vastustamaton yhdistelmä, ainakin Kalle-nallen päässä!




Langan kierre ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen suoraan neuleeseen, sillä pinta jää mielestäni liian eläväiseksi. Pipo on kuitenkin ihana loppu kesän pimenevinä iltoina <3

torstai 22. elokuuta 2013

Pyykkikori.

Lyhemmittä puheitta: trikookude + virkkuukoukku = pyykkikori

Toteutus oli haastavaa suuren koon vuoksi. Myöskään lopputulos ei miellyttänyt, sillä korista tuli aivan liian suuri. 



Nyt tämä reppana odottaa purkamista ja uutta elämäänsä jossain muussa muodossa.

tiistai 20. elokuuta 2013

Taukoa ja kasveja.

Aika kuluu kuin huomaamatta. Blogikin on jäänyt hieman jalkoihin kesän, tulevan syksyn, kiireiden, mökkeilyjen, kesälomien ja kaiken mahdollisen vuoksi. Nyt asia kuitenkin korjaantuu!

Yksi kesän loppumisen varmoista merkeistä on se, kun parvekekukista tulee päästä eroon. Minun kohdallani kyseessä ei tällä kertaa ollut kesän loppuminen vaan omien hortonomisten taitojen puute (=laiskuus). Jotta totaalista tyhjiötä kukkien ja kasvien kasvattamisen opetteluun ei jäisi, hankin heti parvekekukkien hävittämisen jälkeen uudet sisäkukat ja viherkasvit. 

Aikaisemmat kukat ja kasvithan olin ennättänyt tappaa kuluneen talven aikana, joten sain aloittaa täysin tyhjältä pöydältä. Kokemuksia viherkasveista kyllä löytyy, enemmän niitä epäonnistuneita kylläkin. Yhdeksi kestosuosikeistani (=hoidossani kestävimmäksi osottautuneeksi) on muodostonut anopinkieli. Edellinen eli vaikka ja kuinka vanhaksi mutta olosuhteet muuton aikana ottivat yliotteen kasvista. Nyt koin olevani valmis seuraavaan suhteeseen, joten hankin keskikokoisen anopinkielen. Kaunishan se on!


Samalla suojaruukku löysi asukkaan. Pitää vielä vain ostaa isompi sisäruukku, jotta kasvi viihtyisi mahdollisimman kauan luonamme. 

Anopinkielen kaveriksi löysin ihanan muratin. Yhtään en tiedä miten muratti kestää käsittelyssäni, mutta niinhän sitä sanotaan että yrittänyttä ei laiteta. 



Lisäksi keittiönpöydälle tarttui ruokakaupasta mukaan kauniin heleän vaaleanpunainen kerrottu tulilatva. 




Ah niin ihanan väristä!




lauantai 3. elokuuta 2013

Maalaiskirppiksen aarteita.

Hämeenlinnan alueella on useita maalaiskirppiksiä, jotka ovat vierailun arvoisia. 

Hattulassa sijaitsevasta maalaiskirppiksestä löysin ihania aarteita. Vanhassa navetasta mukaan olisi tarttunut vaikka ja mitä, mutta maltoin mieleni ja kaupunkiin matkasivat kaksi ihanaa lampettia sekä ruukunsuoja. 







Lampettien taustalevyn pinta on lasia, jonka taustalla on jotain hopeanväristä massaa joka antaa ihanan elävän pinnan sekä taittaa kynttilöiden valoa kauniisti.

Rottinkisen korin sisään tarkoituksena on ostaa joku kaunis viherkasvi, joka säilyisi myös vähemmällä huolenpidolla. On nimittäin käynyt ilmi, etten ole mikään hortonomi. Parvekkeen kesäkukat ovat kuolleet aikapäiviä sitten ja sisällä ei ole enää yhtään viherkasvia elossa. Ehkä täytyy yrittää ryhdistäytyä tällä osa-alueella jatkossa. 


torstai 1. elokuuta 2013

Alennusmyyntien huumaa.

Löysin Pentikin alennusmyynnistä kauan haavailemani kynttilänjalat puoleenhintaan!!! Jee!!! 





Syksyn pimenevien iltojen iloksi nämä kauniit kristalliset kynttilänjalat valaisevat ruokapöydällä.