lauantai 28. syyskuuta 2013

Harmaa pitsihuivi.

Sain valmiiksi kauniin harmaan huivin. Lankavarastostani löytämäni harmaasävyinen Viron villa taipui erittäin hyvin lämpimäksi villahuiviksi. Harmaan sävyt ovat vain niin kauniit! Tätä lankaa kun löytäsin lisää joskus.




torstai 26. syyskuuta 2013

Ison neuletyön aloitusta.

Olen jo kauan haaveillu tekeväni Novitan ohjeen mukaisen torkkupeiton. Ongelmaksi on muodostunut torkkupeiton kustannukset, sillä nopeasti laskien kyseisellä langalla ja menekillä materiaalien hinta olisi vaatimattomat 126 euroa. Eli aivan liikaa!

Päätin kuitenkin tehdä ohjetta mukaillen omanlaisen torkkupeiton jämälangoista, kirpparilta löydetyistä langoista ja seitsemästä veljeksestä. Uskoisin näin laskevani materiaalikustannukset ja menekin vain murto-osaan ennakoidusta. Edullisten lankojen lisäksi teen työn suurilla puikoilla ja yksinkertaisella langalla poiketen Novitan ohjeesta. Saa nähdä mitä tulee!



Värimaailmaksi muodostui valko-harmaa-musta. Eli hyvin graaffista, joka mielestäni korostaa entisestään siksak-kuviota hienosti.


Mikäs sen mielyttävämpää kuin neuloa kynttilän valossa lämpimässä sisällä kun ulkona pimenee ja kylmenee ihanasti!

tiistai 24. syyskuuta 2013

Liitutaulumaali.

Vihdoinkin ostin liitutaulumaalia. Ajattelin maalata kirpputorilta löytämäni ison tarjoittimen ja pieniä kahvikupin alusia. 

Valitettavasti maalauksen tohinassa otetut kuvat ovat huonoja, mutta kyllä niistä idea välittyy. Nyt niiden tulee antaa kuivua rauhassa, jonka jälkeen ajattelin vielä hieman viimeistellä niitä. Otan parempia kuvia sitten täysin valmiista töistä.



Yllättäen maalaaminenhan on mitä ihaninta puuhaa, joten maalin alle päätyi paljon muutakin kuin alun perin oli suunnitelmissa. Niistäkin lisää myöhemmin!

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Raitaiset sukat.

Löysin Rovaniemelle vasta avatusta Lankamaailmasta ihanaa raitalankaa. Värit olivat kerrassaan täydelliset - punaista, sinistä ja valkoista levää raitaa. Ahmin mukaani heti kaksi 100 g kerää, jotta lanka ainakin riittäisi. Tarkoituksena oli tehdä pitkävartiset villasukat. 

Nyt sukat ovat valmiit. Ehkä näiden myötä alan kartoittamaan joulupukin varastoani hiljakseltaan...





Olin yllättynyt kuinka vähän lankaa sukkiin menikään! Sukat ovat noin kokoa 38 ja ulottuvat aivan polveen saakka, mutta silti lankaa meni arvioilta vain noin 120g. Eli voi olla, että lopusta langasta syntyy vielä toisetkin sukat - kylläkin lyhyellä varrella.

perjantai 20. syyskuuta 2013

Alpakkapipo.

Löysin lankavarastoistani ihanaa alpakkaa, ruskeaa ja valkoista. Alpakka on niin mielyttävä neuloa ja ennen kaikkea se tuntuu ihanalta ihoa vasten. Vaikka toinen lanka tuntui hieman ohueammalta päätin tehdä niistä raitapipon. 

Lopputuloksesta tuli ihana! Eri paksuiset langatkaan eivät haittaa lopputulosta. Viimeistelläkseni pipon, virkkasin reunaan muutaman kerroksen, jotta pipon reunasta tulisi tarpeeksi napakka. 


Ruskea on Novitan Alpakkaa ja valkoinen Dropsin alpakkaa. Toimivat yhdessä tosi hyvin!




Pipo meni syntymäpäivälahjaksi, mutta onneksi lankavarastoistani löytyy vielä alpakkaa itsellenikin pipoon.


keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tallinnan Karnaluks.

Kävin ensimmäistä kertaa Tallinnassa vieraillessani käsityötukku Karnaluksissa. Hui mikä paikka! Ensinnäkin vaati salapoliisityötä löytää paikka ja sitten vielä ammatillista apua järkytyksestä toipumiseen. Mikä ihana paikka olikaan! Voin väittää, että jos sieltä hyllykilometreistä ei löydy jotain käsitöihin liittyvää niin ei sellaista olekkaan. Sitä vain ihminen jotenkin sokaistuu, kun on niin paljon mahdollisuuksia. Uskoisin, että käyttäytymismalleja on kaksi. Jotkut, kuten minä, menin ainakin niin lukkoon tavaran paljoudesta että oli edes mahdotonta keksiä mitä tarvitsisin ja toiset puolestaan purkavat hämmenyksensä siihen, että ostavat myös sellaista mitä eivät edes tarvitse. Ainoa mahdollisuus maksaa ostokset Karnaluksissa on käteisellä, joten uskon sen hieman hillitsevät shoppailun lumoa.

Itselle tarttui mukaan seuraavaa: isot puiset pyöröpuikot, lyhyet pienet sukkapuikot, muoviset (led-valo) puikot, muutama kerä sukkalankaa, 10 kerää villasekoitelankaa. Lisäksi ostoshuumassa hamstrasin Viru-keskuksen lankakaupasta ihanimmista ihaninta merinovillaa. 





Varsinkin sen valossa, että olen yrittänyt tyhjentää jämälankavarastojani, on kaikki ostokset hyvin tarpeellisia. Näin on ainakin hyvä uskotella itselleni!

maanantai 16. syyskuuta 2013

Kirppariaarteita osa 2345235986935.

Näinhän siinä käy kun ajattelee tyhjentävänsä lankavarastoa, niin totta kai löytää mitä ihanampia lankoja kassikaupalla. Annettakoon tämä anteeksi, sillä löysin nämä kirpputorilta ja tiedän ehkä jo mitä näistä teen. 


Löysin siis ihanan pinkkiä pellavalankaa paljon ja mustaa peruslankaa myös paljon. Ihanaa kun kerrankin löysin reilun määrän yhtä lankaa. 


Pellavalanka tulee ehkä muodostumaan kevyeksi huiviksi. 


Haaveilen tekeväni siksak-kuvioisen torkkupeiton, joten tämä musta lanka sopisi siihen erinomaisesti.

lauantai 14. syyskuuta 2013

Kirppariaarteita.

Kirpputorit on yksinkertaisesti aarreaittoja, joissa mielikuvitus pääsee valloilleen. Oman käsityöfilosofiani mukaan tulee käsitöissä pyrkiä hyödyntämään mahdollisimman paljon jo olemassa olevaa materiaa. Kirpputorit ovat tämän vuoksi minulle ideoiden mahdollistajia. Erityisesti kaikki vanhat tekstiilit ovat heikkouteni. 

Nyt löysin kasan erilaisia käsintehtyjä tekstiilejä. Vielä mielikuvitus ei ole päässyt niin pitkälle, että tietäisin mitä näistä syntyy. Tiedän kuitenkin, että nämä liinat tulevat jatkamaan olemassaoloaan jossain uudessa muodossa.





torstai 12. syyskuuta 2013

Pitkä tyyny.

Ostimme sängynpäätyyn niskatyynyksi pitkän tyynyn. Tyyny kuitenkin huusi pikaisesti uutta päällistä.

Tarvittavat kangastilkut löysin kangasvarastoistani. Kangastilkut olivat kuitenkin hyvin erikokoisia, joten hieman piti pähkäillä miten saisin mahdollisimman tehokkaasti tilkut käytettyä jotta ne riittäisivät koko tyynylle.




Pienten matemaattisten laskutoimituksien jälkeen ryhdyin ompelemaan. Kuinkas ollakkaan, olin onnistunut laskemaan tilkut oikein ja sain aikaiseksi kaksi samankokoista ja symmetristä kappaletta.
Kiinnityksen tein napeilla, jotta päällinen on helppo irrottaa pesua varten.


Lopputuloksena on varsin veikeä pitkä tyyny. 



Tyyny etu- ja takapuolelta.


tiistai 3. syyskuuta 2013

Juuttinen kylpyhuoneenmatto.

Juutti on mun juttu. 
Taas sen todistin kun tein soman kylppärin maton. Vaikka ensin arvelin sen pyörivän jaloissa liukkaalla lattialla, pysyy se kuitenkin erinomaisesti paikoillaan ja ei mene edes ryppyyn. Hieno on vaikka itse sanonkin!




sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Viron villaa.

Olen haalinut Tallinnan matkoilta mukaani sitä kuuluisaa Viron villaa ennenkaikkea värien vuoksi. Nyt olen aloittanut ahneesti kaksi työtä näistä 100 % villoista. Saa nähdä mitä tulee!


Varsinkin tuo musta-harmaa on todella kauniin värinen ja värien häivytys mitä hienoin!