lauantai 30. marraskuuta 2013

Ihanaa Marimekkoa.

Löysin Rovaniemeltä Marimekon tehtaanmyymälästä viime kesänä palakangas-pussin. Olen pitkään haudutellut, mitä niistä voisin tehdä. Ongelmana on ollut kenties se, että ideoita on ollut vähän liikaakin. Lisäksi haasteeksi muodostui se, että noin 70% paloista oli klassista unikkoa joka ei niinkään miellytä silmääni. Nyt palat joutuivat saksien alle, ja sieltä syntyi ihania tilkkuja. 



Saa nähdä mitä näistä syntyy!

torstai 28. marraskuuta 2013

Lisää tähtiä.

Huomasin, että tähtien askartelu on mitä rentouttavinta ja terapeuttisinta hommaa näin joulun alla. Niinpä niitä on syntynytkin aimo annos. Nyt askartelin tähtiä roikkumaan seinälle.



Näiden tähtien halkaisia on noin 35 cm. Ihanasti illan tullen syntyy varjoja tähtien ympärille, jotka koristavat somasti valkoista seinää ja samalla luovat lisää tunnelmaa.


Lisäksi tein pikkujoululahjaksi ystävälleni pienemmän tähden, jonka voi ripustaa vaikka ikkunaan.

tiistai 26. marraskuuta 2013

Joululahjat.

Voi kuinka problemaattinen onkaan tämän hetkinen tilanne; olen ollut käsitöiden saralla ahkerampi kuin koskaan, mutta kun ne kaikki valmiit ja valmisteilla olevat työt on tonttupajan tuotteita. Tämän vuoksi lyhyt hiljaisuus on vallannut blogin.
 
En ehkä malta kuitenkaan odottaa jouluun....

tiistai 19. marraskuuta 2013

Kirjoneulonta.

Mikään ei ole ollut neulonnassa samanlainen haaste minulle kuin kirjoneulonta. Tasaisesti kerran vuodessa ajatten, että joskos nyt.
 
Näin myös tänä vuonna ja harmikseni voin todeta, että ei ole vieläkään minun ja kirjoneulonnan aika. Ei vaan luonnistu, ei!




Vaikka yritän kuinka kevyesti kuljettaa lankoja mukana, on jälki enemmän kuin epätasaista. Ehkä taas vuoden päästä voin ajatella olevani kypsempi neuoloja ja selättää kirjoneulonnan haasteen.
 

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Joululahjavaraston kartoittamista.

Totuushan on, että jos haluaa antaa itsetehtyjä joululahjoja saa joutuu suunnittelemaan ja toteuttamaan lahjoja jo hieman todella paljon aikaisemmin kuin vasta paria päivää ennen joulua, kuten usein on tapana.

Pitkin syksyä on valmistunut tasaiseen tahtiin erilaisia joululahjoja. Vielä enemmän on syntynyt ideoita, mitä kaikkea voisikaan tehdä. Onneksi joulu on vain kerran vuodessa ja varmastikin jokainen itsetekemien joululahjojen toteuttaja huokaisee helpotuksesta viimeistään jouluaattona.

Tässä olisi yksi tekeleeni joululahjavarastosta. Kyseessä on siis hyvin samanlainen juuttinen kylpyhuoneen matto, kuin olen itsellenikin tehnyt.


Kuva on huono. Paremman käsityksen matosta saat kun kurkkaa aikaisemmin itselleni tekemääni mattoa.

Juutti on yksi lempimateriaaleistani. Mattoa tehdessä huomioin kuitenkin sen, että se asettuu uomiinsa vasta parin viikon käytön jälkeen. Tämän vuoksi ainakin minun mattoni eivät ole kauneimmillaan aivan uutukaisina.

perjantai 15. marraskuuta 2013

Tähtiä.

Vaikka marraskuu etenee uhkaavasti päivä päivältä kohti joulukuuta, ei talvitunnelma kuitenkaan lisäänny sammassa suhteessa. Totuus on kuitenkin se, että olen ehdottomasti jouluihminen. Myöskin se on kiistatonta, että ensimmäinen adventti on vain muutamien viikkojen päässä.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että joulukoristeet ovat liian vähän aikaa tuomassa tunnelmaa. Varsinkin kun ne usein haluaa jo ennen uutta vuotta heittää varastoon odottaamaan taas seuraavaa vuotta. Joulua edeltävä aika tarjoaa minulle mahdollisuuden valmistuatua tulevaan - jouluun eli rentoutumiseen ja yhdessä oloon rakkaiden kanssa. Tämän vuoksi koristeet jo ennen joulua laitettuna ovat luomassa ja virittämässä tunnelmaa, joka lopulta johtaa arki huoleiden unohtamiseen toviksi ja nauttimiseen juuri siitä hetkestä missä elää. Joulukoristeet muistuttavat, että kohta saa nauttia.

Ihanassa Cirkus-blogissa oli tehty mitä ihanampia joulutähtiä. Niinpä itsekkin inspiroidun tästä. Itse ohje löytyy täältä.
Tässä tekemisprosessi ja tuotokseni. Kerrankin muistin ottaa kuvia tekemisvaiheesta.





Ratkaisin kiinnistyksen liimaamalla klemmarin tähden sisään siten, että yksi korva jäi ulos. Sakaroiden liimaamiseen käytin ihan paperiliimaa, mutta kiinnityksen ja palat yhdistin kuumaliimalla.


Tässä valmiit tähdet. Tein tusseilla ja geelikynillä tehosteita yksivärisiin kartonkeihin. Tähtien halkaisia on noin 15cm. 





Nyt vain ripustus puuhiin ja talvisempaa tunnelmaa virittämään.

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Villasukat nro 32837592875893752.

Nämä eivät suurempia esittelyjä kaipaa: raitaiset perusvillasukat.





Olen törmännyt käytännön ongelmaan eli syksyn asettamiin haasteisiin kuvauksessa. Luonnonvaloa ei ole ja kameran salama on ihan onneton. Tai no kamera ylipäätään on huono. 

Vaikka kuvista ei välity, on Seitsämän veljeksen ihana uutuus luumunvärinen lanka kaunis!

lauantai 9. marraskuuta 2013

Kaulahuivi.

Inspiroiduin kovasti Uniikki-blogisti Lauran tekemästi hartiahuivista - erityisesti palmikoiden ja virkauksen yhteen sulauttamisesta. Yhdistin ihanan idean Tallinnasta tuomaani kamelin väriseen lankaan. Ja tässä on lopputulos!







torstai 7. marraskuuta 2013

Tuikkuja.

Viime keväänä askartelin parvekkeelle tuikkukippoja pilttipurkeista. Tuolloin tuikkikipot olivat lähes hyödyttömiä, sillä ihanat valoisat kesäyöt eivät kaivanneet tunnelmanluojaa. 

Nyt ne ovat olleet kovassa käytössä. Tuikkukipot valaisevat mukavasti pitkänomaista parveketta ja luovat tunnelmaa niin sisälle kuin ulos. 

Kaiken ei aina tarvitse olla vaikeaa ja monimutkaista - usein helposti toteuttavissa olevat yksinkertaiset ideat ovat juuri se itse tekemisen helmi!




Kuten varmaan huomata saattaa, rakastan syksyä! Lumi voisi jo minun puolesta tulla ja samaten pakkaset <3

tiistai 5. marraskuuta 2013

Kuviosukat.

Novitan ihana Pikkusisko-lanka on sulattanut sydämmeni. Ihanan ohutta, kaunis kierre ja lumoavat värit.

Valkoinen sulautui harmaisiin sukkiin kauniisti. Yksinkertaiset kuviot mielyttävät usein omaa silmääni eniten. Näin myös tälläkertaa.



sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Siksak.

Vihdoinkin. 

Yli 50 päättelylankaa oli iso urakka. Ei isompi kuin itse neulominen, mutta neulominen on ihanaa ja päättely ei niin ihanaa! 

Nyt siksak-peitto on valmis koko komeudessaan ja olen ylpeä toteutuksesta.




Taustaohjeena käytin Novitan siksak-peiton ohjetta. Lankana oli erilaisia villasekoitelankoja, kaikki noin 7veljeksen paksuisia ja puikkoina 10mm pyöröpuikot.

Lankaa meni merkittävä määrä vähemmän kuin ohjeessa, sillä ohjeen vastaisesti tein yksinkertaisella langalla. Vaikea arvioida tarkkaan mitä peittoon meni, sillä onnistuin tyhjentämään hyvin jämälankavarastoani. 

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! 

perjantai 1. marraskuuta 2013

Villasukat.

Arvatenkin syksyn mittaa kummasti tulee vietettyä aikaa sukkapuikkojen kanssa. Tässä ovat syntyneestä sukkasadosta yhdet miestensukat.



Lankana oli Tallinnan tuliainen eli Regian Racing Color. 

Olen yleensä todella laiska kohdentamaan valiiksi raidoitettuja lankoja, mutta tällä kertaa jaksoin onneksi tehdä sen työn.