keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Tillkuja - osa 3.

Nyt se on valmis! 

Pyörin varmaan tunnin kangaskaupassa, kun piti valita taustakangas tilkkutäkkiin. Tarkoituksena oli siis tehdä tilkkutäkki ilman vanua. Löysin ihania kukkaisia, raidallisia, pallollisia ja yksivärisiä kankaita. Sitten alkoi hurja pohdinta mikä kestäisi parhaiten aikaa. Kuviolliset kankaat olivat aivan ihania, mutta tulin siihen tulokseen että jossain vaiheessa vain kyllästyisin niihin. Näin ollen ihanat kukalliset, raidalliset ja pallolliset kankaat olivat poissa laskuista. Sitten ajattelin, että pakkohan torkkupeittoon on jotain väriä saatava, sillä itse tilkkuosuus on täysin valkoinen. Ajattelin luonnonväristä pellavaa tai sitten jotain ihanan raikkaan sinisävyistä. Jotenkin kontrasti ero oli silti liian suuri puhtaanvalkoisiin lautasliinoihin. Eli tunnin pähkäilemisen jälkeen päädyin puhtaanvalkoiseen pellavaa. Nähtävästi en osaa valita värejä!


Ainoaksi ongelmaksi valkoisen kohdalla osottautui kuvaaminen. Muotoa ja tilkkujen saumoja on lähes mahdotonta erottaa valokuvissa. Todellisuudessa kuitenkin tilkkujen hienoiset sävyerot antavat hienon elävän pinnan torkkupeitolle. Puhtaan valkoinen pellava taustalla ja reunoissa kehystää hienosti tilkkuja.

 Olen erittäin tyytyväinen taustakankaan valintaan ja työhön ylipäätään. Tilkkutäkin tekeminen ylätti minut täysin. Ehkä pitää alkaa haalimaan materiaalia seuraavaan torkkupeittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti